jul.. typ

Jag har fått upp alla mina en julstjärnor och ett par tomtar. Hade för mig att jag haft mycket mer julpynt, men det har väl blivit kvar lite här och var. Nåja, det är mysigt visst. Men jag hatar när skiten ska ner igen. Funderar på att ha alla årets högtidspynt uppe samtidigt hela året istället. Mycket smidigt! I söndags var det första advent, adventsljusstaken verkar ha fått ben och rymt så jag tände en vanlig stake, det gick det med. Sedan gick mitt älsklingsmongo ut med hunden medans jag grejjade med frukost. Nybakat bröd, det ni! önskar att vi hade tid och ork med sådant varje söndag, men det får vänta tills jag får ett normalt jobb.

Dag 13 – Den här veckan

Ptja, den här veckan ser väl ut som vanligt. Igår var jag på marieberg en sväng och köpte vinterskor, ett par stövlar med Mc stuk, ett par UGGs och ett par låga boots typ. Träffade Tirren en sväng och tog en kaffe på språng.
Idag har det inte hänt vidare mycket mer än att jag försov mig, hade öppningen självklart. Kom dock bara 10min för sent. Onsdag och torsdag kommer nog vara händelselösa och på fredag kommer bejb hem. Lååååång jobbhelg som vanligt och sen älskade lediga måndag igen ;D

Dag 12 – I min handväska

Använder knappt aldrig någon, har det mesta i jackan. När jag väl använder en så ska jag oftast någonstans och behöver ha med mig mer än som får plats i fickorna. Ska jag ut så blir det oftast att jag fixar mig på förfesten och då får det mesta följa med. Hårspray,smink,lock/plattång,tandborste och lite annat som behövs;P (och då är det ingen handväska vi pratar om utan mer en mindre trunk)
Vid mer normala tillfällen är det väl plånbok, nycklar och handkräm typ. Jag HATAR att vara torr om händerna.

Dag 11 – Mina syskon

Har 3 halvbröder, Robert och Mattias 10 år och Fredrik 19 år.
Robert skulle nog egentligen varit tjej, älskar allt "tjejigt". Rosa, glitter, smink och hästar typ. Finns en del (läs rätt många) som stör sig på att vi låter honom hållas, men WTF spelar det för roll? Det blir vad det blir av honom, han är inte värd mindre för det.
Mattias är sin brors totala motsats, det är fotboll och Zlatan, krig, WoW och annan förödelse som gäller.
Inte många som tror att dom är twins direkt ;P
Fredrik, dretar mest runt och gör ingenting, intresserad av bilar bärs och brudar. Som alla i den åldern.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Svarta stuprörsjeans och lång gul hoodie från bikbok, min stooora stickade sjal från Gina och såklart raggsockor ;)

Dag 09 – Min tro

Kan sammanfattas på ett enkelt sätt, jag tror på det jag ser.


Dag 08 – Ett ögonblick

Det är svårt att bara välja ett ögonblick.

Ögonblick 1: Kevins födelse, finns inte ord att beskriva. Helt otroligt!
Ögonblick 2: Avlivningen av våra älskade hundar, inget roligt ögonblick men dock ett som satt spår i mitt liv.
Ögonblick 3: En sommarkväll, jag och min häst. Helt plötsligt kände jag mig bara så lycklig. Tårarna sprutade och jag bara stod rakt upp och ner och log fånigt.
Ögonblick 4: När vi fick hem våran egna lilla vovve, som jag längtat. Äntligen liksom!



 I söndags tog vi en sväng till Vretstorp för att titta på valpar. Vi skulle bara titta, men hur lätt är det att inte smälta när 7 klumpiga sötnosar kommer farandes emot en?3år


Dag 07 – Min bästa vän

Min bästaste bästa Nasse vän är Tirren. Vi har känt varandra i 10år snart. Det har varit både upp och ner men vi har alltid hittat tillbaka till varandra igen. Även om vi inte ses så ofta nu så vet vi ändå vart vi har varandra och att den andre alltid ställer upp. Vad det än är.
Hon är det närmaste en syster man kan komma utan att dela blodsband. <3




Sen har vi lilla Lisa, Hon är min soulmate på många sätt och vis, vi delar samma hjärnspöken och det är skönt att veta att man inte är ensam om att vara störd i huvudet. Lisa har ett sätt att alltid göra en glad och även om hon är tjurigast i världen så är det aldrig svårt att locka henne till skratt.



Jag har många vänner som gör mig glad, men det här är nog dom två som jag alltid kommer att ha vid min sida, vad som än händer, livet ut.


Dag 06 – Min dag

Gårdagen,
gick upp, ut med hunden, käkade lite frukost, gick ner och jobbade,slutade jobba gick hem och åt kvällsmat, gick ut med hunden en timme och sen gick vi och la oss. Såhär ser alla mina dagar ut mer eller mindre.

Dag 05 – Vad är kärlek?

Skitsvårt ju.

Kärlek för mig är respekt och tillit. Att respektera den andra med allt vad det innebär, att ha förståelse, empati och tålamod. Att kunna lita på varandra till hundra procent. Att känna sig trygg. Att känna att man är värdefull för den andre.
Kärlek för mig är att båda jobbar mot samma mål, att bli lyckliga tillsammans. Att få det att fungera, att gå halva vägen var.
Att alltid ha en axel att gråta mot, någon som alltid ställer upp för en vad det än är.


Dag 04 – Vad åt jag idag?

Idag måste ju bli igår om det här ska bli rätt ;P

Vaknade med migrän som höll i sig till långt in på kvällen.
Vilket resulterade i denna fantastiska meny:

2 rostade mackor
2 lussebullar en kopp oboy
Lite spaghetti, ett par köttbullar och en MER


Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar heter Mats och Susanna. Dom separerade när jag var runt 4, 5 om jag inte missminner mig.
Jag har aldrig haft någon jättebra kontakt med min pappa, även om det är lite bättre nu när jag är äldre.
Men jag vet att han finns där om det händer något. Mamma träffade så småningom en ny karl vid namn Kent, dom gifte sig och avlade 2 småbröder åt mig. Kent har fungerat som pappa för både mig och min äldsta lillebror.
På grund av att jag har bott så mycket hos min farmor så har hon också fungerat lite som en mamma.

Dag 02 – Min första kärlek

Min första kärlek, jag minns den så väl ;D
Patrik i 5:an, det var så där så att det pirrade i magen när vi råkade nudda varandra vid skåpen.
Det hela fick ett tragiskt slut då han upplyste mig om att han tyckte att jag var äcklig för att jag hade för många leverfläckar. Barn kan vara så onda! ;D
Första "riktigta" kärleken var väl Johan, vi var nog tillsammans i 2 nästan 3 år tror jag innan det tog slut.
Livet har nog aldrig känts så förjävligt som det gjorde då och ett år framöver. Men det som inte dödar härdar, som dom som vet brukar säga!

Dag 01 – Presentera mig själv



Mikaela Maria Hellman 25 år gammal, fyller år den 5e augusti. Föddes i örebro, bodde först med mamma och pappa i stan. När dom delade på sig flyttade jag och mamma till markbacken, därifrån till pålsboda, oxhagen och sen brickebacken. När mamma och hennes nya bestämde sig för att flytta till pålsboda igen så tog jag mitt pick och pack och flyttade till farmor på väster. Då var jag 15 år.
Jag bodde hos farmor tills jag var 21(?) då jag flyttade till hertig kalle med min dåvarande pojkvän. När det tog slut med honom flyttade jag till farmor en sväng igen och jag hann också med att bo i min lägenhet på nygatan. Sen blev det pålsboda och mamma igen tills jag flyttade in hos micke (mitt livs fetaste misstag) i sköllersta. Bodde där ett halvår innan jag tillslut vågade slå mig fri.
Jag packade alla mina grejer mitt i natten och flydde rent ut sagt. Efter detta följde en minst sagt turbulent tid då han visste vart min mamma bodde. Det var också tack vare detta som jag träffade min nuvarande pojkvän som jag är sambo med i pålsboda. Jag har en blandrashund som jag har fått för mina synder och en fet katt som jag hittade på Örebro katthem för ett par år sedan.
Min stora passion i livet har varit mina hästar och min ridning, som jag tyvär fått lagt på is för tillfället. Jag tycker också att det är sjukt roligt att köra bil, fort ;P 50-talet har alltid legat mig varmt om hjärtat, både i kläd och bilväg. Det har blivit en del bilträffar genom åren. Jag äger en restaurang i pålsboda där jag jobbar med min mamma, i övrigt har jag jobbat mer eller mindre sen jag var 13år.
Jag har 3 halvbröder, två på 10 och en på 19 år. På gymnasiet gick jag barn och fritid på risbergska skolan, hade jag fått valt linje nu hade det blivit något helt annat. Gick ut med mindre strålande betyg nämligen, då den linjen visade sig vara helt fel. Den lilla fritid jag har spenderas på hunden eller allt som oftast med grannen. Innan jag köpte restaurangen och mitt liv tog slut var det bästa som fanns att gå ut på krogen och dansa, träffa kompisarna och hänga på Karlslund. Dansar gör jag fortfarande, men det blir mest naken genom lägenheten på mornarna ;P kompisarna hinner jag klämma in ibland och Karlslund har helt fallit bort. För övrigt är jag en lagomtjock, glad, påhittig och pratglad person!

har så satans tråkigt så jag snodde den här jag med ;D

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

kaaaaaaaaallllllt!

Sitter på jobbet och längtar tillbaka till spaninen något så otroligt grymt mycket! Hatar den här satans kylan! Det enda som är mysigt är att man får julpynta, men någon gran lär det inte bli i år heller. Förra året fick den inte plats och i år har vi plats, men istället en hund som äter upp allt! Jag har ingen större lust med att städa julgran i hela lägenheten faktiskt.. Väntar på att älsk ska dyka upp, men han gjorde en mellanlandning på sjukhuset hos sin pappa. Så det lär ta en stund till :( Nu ska jag åka ner till ica och köpa fredagsmys till mig och mamma, för det förtjänar vi! ;D någon mer än jag som älskar reklamen? speciellt när den lilla tjejen sjunger.. "åååh det är daaags för freedags MYYYYYYYYS!!" haha! Hjärta på henne ;)

lunch typ.

Åt mat och fick ont i magen som vanligt,blir att leva på yoggi igen då. Eller så skiter jag i att äta bara,nej det är inte heller bra jag vet. Men jag orkar inte ha ont och må illa. Kanske skulle gå upp till VC och få hjälp..haha vad rolig jag var nu ;P baby kommer hem ikväll och det betyder mys! Om han inte hinner somna innan jag slutar förstås:)

update

Först får man en veckas härlig semester sen får man paket när man kommer hem! En ny telefon minsann! En HTC wildfire, röd och jättefin:) tack plastpapp<3 mindre kul att komma hem och få reda på att svärfar har cancer,dom vet inte åt vilket håll det lutar än. Han skulle visst bli opererad i nästa vecka bara att hoppas på det bästa. Vovven mår prima, han har börjat tugga på blommorna i fönstren,drar ner dom och sliter dom i småbitar. Jord och skit överallt! Så nu har jag stallt dit kaktusar:P har även köpt en sk "kong" åt honom,mkt uppskattad! Så blev det en klicker också,vilken jag tycker han svarar bra på. Vi har ju lite problem med vem som ska bestämma jag och hunden, eller det är väl mest hunden som har problem med att jag bestämmer. Fot har han bara bestämt sig för att absolut inte lyda längre vilket är fruktansvärt irriterande. Men skam den som ger sig,jag får i alla fall användning för min fantastiska envishet. Tänk om tålamodet kunde hålla samma nivå bara..

miércoles, noviembre 11

Idag har vi varit i Las Palmas hela dagen jag och farmor. Hittade en del, men inte alls sa mycket som jag hade velat=( i morgon tankte jag ta mig en tur till varat "shoppingcenter" som mer liknar en spokstad faktiskt. Inte direkt fart pa affarerna dar.. men dom har i alla fall ett SPAR och dar har dom massa roliga flaskor med diverse innehall. Vill verkligen inte aka hem, speciellt inte nu nar man har hort att det ar en massa sno hemma! Men jag har aven karat ner mig i det har fantastiska landet, manniskorna ar helt underbara och vadret... ;D skulle latt kunna flytta hit!

semester!

sitter i hotellfoajen, forsta dagen har har varit underbar! Varmt och soligt och alldeles underbart! jag ser redan ut som en kanelbulle ;D  i morgon blir det att ta bussen ner till strande, och forhoppningsvis en delfinsafari! hoppas att ni har det bra dar hemma i sverige och att ni inte fryser ihjal! For det gor inte jag :D

grancanaria

<object type="application/x-shockwave-flash" height="144" width="425" data="http://www.time55.com/sv/countdown.swf">
<param name="movie" value="http://www.time55.com/sv/countdown.swf" /> <param name="allowScriptAccess" value="always" />
<param name="quality" value="high" /> <param name="flashvars" value="ye=2010&amp;m=11&amp;da=5&amp;h=22&amp;mi=0&amp;t=GRANCANARIA-1t2t5-t55%28f-6f55r-t55er-t55som-t55missat-t55att-t55jag-t55ska-t55-5e55ka%29&amp;yn=mikaela&amp;co=pi&amp;mc=2" />
<embed src="http://www.time55.com/sv/countdown.swf?ye=2010&m=11&da=5&h=22&mi=0&t=GRANCANARIA-1t2t5-t55%28f-6f55r-t55er-t55som-t55missat-t55att-t55jag-t55ska-t55-5e55ka%29&yn=mikaela&co=pi&mc=2"
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" width="425" height="144" />  </embed></object>
<a href="http://www.time55.com/sv/" style="text-decoration: none; position:relative; bottom: 25px; left: 141px;">
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
</a>
http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2010&m=nov&d=5&h=22&mi=0&t=Countdown&yn=mikaela&c=pi&mc=2

<3

http://www.youtube.com/watch?v=jl9IQFCtt5c

Kvällens planer

  • Promenad med vovven
  • Käka tacos med mig själv
  • Möblera om i vardagsrummet
  • Städa
  • Packa
Det är väl ungefär det jag kommer hinna med, varför har inte dygnet fler timmar?

RSS 2.0